Geen schaamte maar financiële rust

budgetcoaching

Door budgetcoaching begin je met praten over je financiën. Praten over (problemen met) je financiën geeft mensen vaak geen schaamte maar juist financiële rust, zien wij. Het is een wijs besluit, want het draagt bij aan je welzijn en (daarmee) je werkplezier. Met de budgetcoach kun je het bijvoorbeeld hebben over vragen als:

‘We krijgen een kind, wat betekent dat financieel?’
‘Ik wil minder gaan werken, kan ik dan eigenlijk nog wel rondkomen?’
‘Hoe kan ik mijn kind straks laten studeren?’

‘Ik ga scheiden, hoe kan ik toch de eindjes aan elkaar blijven knopen?’
‘Mijn partner is overleden, kan ik nog wel in ons huis blijven wonen?’
‘Ik kan niet rondkomen, help!’

Budgetcoaching is er in drie varianten

De budgetcoaches van Kompas Werkt begeleiden een medewerker bij zijn of haar specifieke vraag, met het best passende traject. Voor de werknemer zijn deze trajecten kosteloos wanneer de werkgever een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten met Kompas Werkt. En uiteraard is bij alle contacten met de budgetcoach de privacy van de medewerker gewaarborgd.

traject 1

Quick scan

Wanneer er vragen zijn of advies nodig is

  • Een budgetcoach van Kompas Werkt gaat met de werknemer in gesprek over diens situatie: waar liggen financiële knelpunten en mogelijkheden? De budgetcoach adviseert daarin en maakt desgewenst afspraken.
  • Na vier weken is er een vervolggesprek: hebben advies en afspraken geholpen? Zijn de financiën op orde of zijn vervolgacties nodig?
  • In de maanden daarna neemt de budgetcoach nog twee keer telefonisch contact op: hoe gaat het nu, waar heb je nog advies bij nodig?
  • De medewerker kan voor vragen of informatie te allen tijde terecht op het digitale platform van Kompas Werkt of bij onze telefonische helpdesk.
traject 2

Financieel vooruit kijken met de budgetcoach

Wanneer het financiële overzicht er niet is

  • Hierbij wordt traject 1 doorlopen, aangevuld met drie vervolggesprekken. Deze gesprekken zijn bedoeld om vaardigheden aan te leren ten aanzien van financieel gedrag.
  • De budgetcoach ondersteunt de medewerker hierbij, maar neemt nadrukkelijk geen werkzaamheden over. Hij of zij moet het (uiteindelijk) zelf doen en kunnen.
traject 3

Intensieve financiële begeleiding

Wanneer financiële zorg het leven beheerst

  • Mogelijk is er sprake van schulden waar iemand zelf niet meer uitkomt. Dan begeleidt de budgetcoach hem of haar in het aanvraagtraject van de schuldhulpverlening. Deze begeleiding duurt zo’n negen maanden met minimaal zes persoonlijke contactmomenten en tussentijds telefonisch of digitaal contact.
  • Gedurende de schuldregeling zelf, neemt de budgetcoach tweemaal per jaar contact op met de medewerker over de voortgang en om te bespreken of de financiële situatie verbetert.

 

Voor jou als werkgever

Je kunt jouw werknemers tegemoetkomen in (de organisatie van) hun financiële huishouding, zonder je daar zelf inhoudelijk mee bezig te houden. In abonnementsvorm of op incidentele afroep.
Ga je met Kompas Werkt in zee, dan maken wij voor de medewerkers die daarvoor kiezen een account aan bij Plinkr. Met dit account krijgt de medewerker toegang tot een eigen pagina, waarop hij of zij heel eenvoudig inzicht kan krijgen in de eigen financiële situatie. Zo’n overzicht geeft mentale rust, is onze ervaring. Voor wie meer advies of begeleiding nodig heeft, starten onze budgetcoaches één van voornoemde trajecten op.

Wat kan de werknemer verwachten van een budgetcoach

Heeft jouw werkgever een overeenkomst met Kompas Werkt, dan krijg jij via een persoonlijk en (uiteraard) beveiligd account inzicht in jouw financiële situatie. In één opslag een antwoord op de vraag ‘hoe sta ik er eigenlijk voor?’. Desgewenst met tips, advies of (meer of minder intensieve) begeleiding van de budgetcoach.
Hoe werk je betalingsachterstanden weg, is er ruimte voor die verbouwing, waar ‘lekt’ geld weg? Of is bijvoorbeeld het contract met de energieleverancier bijna verlopen? Dan krijg je daar vanuit jouw account melding van met tips om een goede vergelijking tussen aanbieders te maken.

Kortom: met elke vraag op financieel gebied kun je bij ons terecht.

BUDGETCOACHING WEBINAR

ONZE WEBINAR OVER BUDGETCOACHING