BUDGETCOACH

PETER SPA

Peter Spa is budgetcoach bij Kompas Werkt.
“Ik noem je ’t liefst bij de voornaam”

peter@kompaswerkt.nl

WEER ADEM KRIJGEN

“Soms hebben mensen even een duwtje in de rug nodig om weer op de rails te komen wat hun financiën betreft. Maar soms hebben ze er al wel een paar nachten, weken of misschien wel maanden erover geslapen om die stap te zetten. Ik zie – wanneer ze de situatie weer op de rit hebben – dat ze weer adem krijgen, vrolijk worden en uitstraling krijgen. Ja, dat is wel de voldoening die ik haal uit mijn werk.”

GEEN ZAKELIJK PAK

“Ik probeer de ander goed aan te voelen in de eerste gesprekken. Ik ben daarin wel professioneel maar niet al te zakelijk, soms breng ik wat luchtigheid in ons contact. Laagdrempeligheid vind ik heel belangrijk, jazeker. Dat vind ik zelf ook prettig, dat past bij mij. En ik noem je ’t liefst bij de voornaam, ik ben ook gewoon Peter en niet de heer Spa. En ik spreek Gronings wanneer de ander zich daar het meest thuis bij voelt.”

VOLDOENING

“Dat ik mensen kan begeleiden van A tot Z, dat ze klein binnen komen maar met de borst vooruit en de kin omhoog weer weggaan, daar haal ik voldoening uit. Dat je ziet dat mensen weer opbloeien. Als ik daar iets in kan bijdragen: graag!”