BUDGETCOACH

MAURITS HELDER

Maurits Helder is budgetcoach bij Kompas Werkt.
“Je kunt er ook weer energie van krijgen, van je financiën”

maurits@kompaswerkt.nl

EEN LEUKE PUZZEL

“Ik kom er bij cliënten graag achter waar ze precies problemen mee ervaren maar ook waar ze energie van krijgen. Soms lukt het om dat om te draaien: je kunt namelijk energie krijgen van het op orde brengen en houden van je eigen financiële situatie. Hoe kun je geld besparen zodat je weer leuke dingen kunt doen? Dat vind ik een leuke puzzel en die leg ik graag met cliënten.”

JE BENT NIET DE ENIGE

“Het is niet zo dat je pas bij ons hoeft aan te kloppen wanneer je het water tot aan de lippen staat. Ook wanneer je denkt ‘ik heb geen grip meer op mijn financiën’. Denk je dat je de enige bent? Integendeel. Wanneer je die zorgen aanpakt, ga je weer beter functioneren. Als je last hebt van je rug dan ga je ook gewoon naar de fysiotherapeut, zo moet je het eigenlijk zien.”

DISCREET EN VERTROUWELIJK

“Ik probeer al mijn cliënten met openheid en soms een stukje humor tegemoet te treden. We gaan een vertrouwensband aan, dus we moeten elkaar leren kennen. Ik realiseer me dat we ook best wat van mensen vragen: je hele financiële situatie delen, dat doe je met niemand anders. Dus daar gaan wij heel discreet mee om. Daarom maak ik ook duidelijk dat wat wij bespreken vertrouwelijk is, wij geven niets door aan de werkgever.”

EEN GAT IN DE DONKERE WOLK

“Sommige mensen hebben een hele grote donkere wolk boven hun hoofd hangen omdat ze niet precies weten wat het probleem is. Die maken het probleem zo groot dat het hun leven beheerst. Op het moment dat je dat probleem kunt opdelen in kleine stukjes of inziet dat het probleem eigenlijk minder groot is, dan is het veel makkelijker op te lossen. Het mooie is wanneer mensen weer een opening zien in die donkere wolk. Soms is daar maar een duwtje voor nodig.”