BUDGETCOACH

MARTINE BLOK

Martine Blok is budgetcoach bij Kompas Werkt.
“Wat past nou het beste bij deze persoon?”

martine@kompaswerkt.nl

EEN HEEL ANDER MENS

“Ik zie wat een klein beetje coaching al kan doen. Soms kom ik bij mensen thuis die in een financiële en administratieve chaos leven, die door de bomen het bos totaal niet meer zien. Wat er dan nodig is? Een aantal handige tips van de budgetcoach, gezamenlijke afspraken en een gemotiveerde cliënt. Dan zie ik een paar weken later soms een heel ander mens zitten: geordend en trots. Dat geeft heel veel energie. Aan de cliënt én aan mij.”

PASSEND IN JE LEVEN

“Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de cliënt en te kijken: wat past nou het beste bij deze persoon? Ik kan wel mijn eigen manier van werken voorstellen maar dat werkt lang niet altijd. Hierin vind ik maatwerk erg belangrijk. De tips die ik geef moeten passen in iemands leven. En twijfel je? Je kunt altijd een gesprek met ons aangaan. Ik ga heus niet direct je hele bankrekening uitpluizen als je dat niet wilt. Je kunt ook je zorgen even uitspreken, dan kijken we samen of die zorgen terecht zijn of niet. En misschien is er maar weinig nodig om je weer op weg te helpen.”

GEEN OORDEEL

“Want ja, schaamte zie ik vaak bij mensen. Vooral in het kennismakingsgesprek, waarin de ander zich gaat verantwoorden waarom het zo is gelopen en waarbij hij of zij zichzelf neerzet als slecht. Maar ik heb geen oordeel, het maakt mij niet uit door welke omstandigheden je in de problemen bent gekomen. Ik ben allang blij dat je hulp zoekt en de problemen niet nog erger laat worden.”