BUDGETCOACH

HETTY BELGA

Hetty is budgetcoach bij Kompas Werkt.
“Realiseer je: niemand is perfect”

hetty@kompaswerkt.nl

ANDERS GELOPEN DAN DE BEDOELING WAS

“Ik vind dit werk ontzettend mooi om te doen. Om mensen te begeleiden die zich realiseren ‘ik heb hulp nodig bij mijn financiën maar ik wil het wel zelf kunnen regelen’. Ik begeleid daarin en stuur waar nodig bij, de cliënt is degene die aan het werk gaat. Kijk, deze mensen hebben in hun leven misschien bepaalde dingen gedaan of meegemaakt waardoor het niet zo is gelopen zoals het zou moeten, met een relatie, werk of kinderen… Dat kan allemaal invloed hebben op je financiële huidhouding. Dat is heel begrijpelijk.”

NOG STEEDS EEM TABOE

“Over geld wordt nog steeds niet makkelijk gepraat. Dat is eigenlijk nog steeds een taboe. Maar in contact met cliënten ben ik heel nieuwsgierig en probeer ik zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Je mag bij mij alles droppen. Die interesse is vanuit mijn professie maar ook omdat ik benieuwd ben naar het verhaal achter de cliënt en zijn of haar situatie. Zo leer ik hen kennen, en zij mij.”

PROBLEMEN GAAN NIET ZOMAAR OVER

“Ook al is budgetcoaching maar voor een beperkte periode, toch hoop ik dat mensen denken ‘met haar kan ik wel in gesprek, ze geeft me advies en tips, daar kom ik verder mee!’.
En mocht je twijfelen of je wel een budgetcoach moet inschakelen? Realiseer je dan: niemand is perfect. Dat jij hulp zoekt is alleen maar hartstikke goed. Wat kan je gebeuren? Problemen gaan niet zomaar over. Maak het jezelf daarom niet nóg moeilijker en klop bij ons aan.”