BUDGETCOACH

HEDWIG JACOBS

Hedwig Jacobs is budgetcoach bij Kompas Werkt. Wie is Hedwig als professional en als mens?

06-81045225

hedwig@kompaswerkt.nl

WEER VERTROUWEN IN EIGEN KUNNEN

“Wanneer je denkt ‘ik weet het niet meer, hoe kom ik financieel verder?’, dan kunnen mijn collega of ik jou op een – voor ons relatief eenvoudige manier – weer op weg helpen. Zodat je uiteindelijk weer op eigen kracht verder kunt én daar ook vertrouwen in hebt. Dat vind ik het mooie aan mijn werk. Maar ook dat mensen het zélf blijven doen, het is echt een samenwerking.”

ALLEDAAGSE PROBLEMEN

“Het kunnen hele alledaagse problemen zijn waarvoor mensen bij ons terecht kunnen. Vragen die – bij wijze van spreken – mijn buurman zou kunnen hebben. Om een voorbeeld te geven: een vrouw die kort geleden weduwe was geworden, wilde zeker weten of ze de financiën wel goed op orde had. Ze lag er daarnaast wakker van of ze wel in haar huis kon blijven wonen: ‘Zou jij eens mee willen kijken?’, vroeg ze. Uiteindelijk heb ik die zorg samen met een hypotheekadviseur weg kunnen nemen én haar nog wat tips kunnen geven om maandelijks wat extra’s over te houden.”

AL IN HET EERSTE GESPREK

“Mensen komen soms via allerlei omwegen bij ons terecht, omdat er nog zo’n taboe ligt op financiële problemen of zorgen. Vertrouwen is in ons contact dan ook heel belangrijk, mijn cliënt moet voelen dat hij of zij bij mij aan het juiste adres is, dat ik die ander niet veroordeel. En dat ik me ervoor inzet om hem of haar weer perspectief te bieden. Dat begint al in het eerste gesprek.”

OPEN & LAAGDREMPELIG

“Over mezelf zeg ik altijd dat ik – zowel privé als in het werk – een open persoon ben, ik deel veel van mezelf. Dat hoort bij vertrouwen, vind ik. Ik zie mezelf als laagdrempelig, ik hoop mijn cliënten ook. Wanneer het moet kan ik even streng zijn, maar dat is alleen omdat ik ook dan het beste voor de ander wil. Wanneer diegene niet meer wakker ligt van financiële rompslomp, heb ik mijn doel bereikt.”