Spring naar content

Voor u als werkgever

Merkt of weet u dat medewerkers soms rondlopen met financiële (privé)zorgen? Het kan best lastig zijn om daar als werkgever in te ondersteunen, terwijl dit wel een ongewild effect kan hebben op de aandacht voor het werk. Liefst zou u hen daarin een handje helpen of beter nog: deze situaties juist voorkómen. Kortom: vindt u het belangrijk dat uw medewerkers financiële rust en daarin eigen regie ervaren?

Dat is nu precies wat wij van Kompas Werkt doen voor u en uw medewerkers.

“Bij een aantal mensen zag ik echt opluchting.
Ze lachen weer, maken grapjes en zien er energiek uit.”

dialoog

Werkplezier & secundaire arbeidsvoorwaarde

Sommige medewerkers zullen wellicht elke maand worstelen met de vraag: ‘hoe kom ik rond?’. Anderen hebben behoefte aan overzicht om een stukje rust te krijgen. Of staan voor levensgebeurtenissen die financiële gevolgen hebben, zoals een kind dat op komst is, een huis willen kopen of een echtscheiding.

Organisaties die investeren in de ‘financiële gezondheid’ van hun werknemers, kennen een hogere mate van werkplezier onder het personeel. Zeker in de huidige tijd waarin geld minder tastbaar is geworden en de financiële wereld complexer, kan financiële begeleiding een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde zijn.

lijn-omhoog

Financiën hanteerbaar

U kunt uw werknemers tegemoetkomen in (de organisatie van) hun financiële huishouding, zonder dat u zich daar inhoudelijk mee hoeft te bemoeien.

Gaat u met Kompas Werkt in zee, dan maken wij voor de medewerkers die daarvoor kiezen een account aan. Met dit account krijgt de medewerker toegang tot een eigen pagina, waarop hij of zij heel eenvoudig inzicht kan krijgen in de eigen financiële situatie. Op ieder gewenst moment.

Soms vinden medewerkers het prettig dat wij daar in meekijken, voor praktische tips of begeleiding. Zo worden hun financiën hanteerbaar en weten ze wat wel en niet kan met hun maandelijkse budget. Tegelijkertijd geeft zo’n overzicht mentale rust, is onze ervaring.

geld

De mogelijkheden

U kunt op verschillende manieren budgetbegeleiding inschakelen voor uw medewerkers. In abonnementsvorm of op incidentele afroep. Het moet passen bij uw organisatie, dat staat voorop.

We noemen een aantal mogelijkheden om u een indruk te geven:

  1. Snelle financiële inkijk: samen doornemen van het budget, quick scan uitvoeren en praktische tips meegeven.
  2. Financieel vooruitkijken: bespreken van ‘life events’ en (toekomst)mogelijkheden.
  3. Financiële coaching: iemand kan maandelijkse kostenposten hebben waardoor hij of zij net niet uitkomt. Samen maken we een plan om uit deze situatie te komen.